Fejléc

Jogszabályi változások - Az egészségügyi dolgozók a díjmentes utazásra 2022. június 14-ig jogosultak

Tájékoztató

A Kecskemét Közlekedési Központ Kft. tájékoztatja a Tisztelt Utazóközönséget, hogy a veszélyhelyzet ideje alatt az egészségügyi dolgozók és a koronavírus világjárvány elleni védekezésben közreműködő orvos-, egészségtudományi képzésben részt vevő hallgatók közforgalmú személyszállítási utazási kedvezményéről szóló 486/2020. (XI. 10.) Korm. rendelet, valamint a veszélyhelyzet ideje alatt biztosított utazási kedvezményekről szóló 582/2020. (XII. 15.) Korm. rendelet alapján kiállított igazolások a 27/2021. (I. 29.) Korm. rendelet szerinti veszélyhelyzet megszűnését követő 14. napig érvényesek.

Ennek megfelelően az egészségügyi dolgozók és a koronavírus-világjárvány elleni védekezésben részt vevő egyéb dolgozók a díjmentes utazásra 2022. június 14-ig maradnak jogosultak.

A sorban állások elkerülése érdekében arra kérjük Utasainkat, hogy éljenek a Közlekedési mobiljegy alkalmazásban biztosított elektronikus, online menetjegy- és bérletvásárlási lehetőségekkel. (https://keko.hu/kecskemeti-kozlekedesi-mobiljegy)

Kecskemét, 2022. május 31.

Kecskeméti Közlekedési Központ Kft.