Fejléc

Díjszabás 2024.04.01-től

Kecskemét Megyei Jogú Város helyi menetrend szerinti autóbusz-közlekedésének díjai

2024. április 1-től:

A Kecskeméti Közlekedési Központ Kft. tájékoztatja a Tisztelt Utazóközönséget, hogy Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlése 13/2024. (II.15.) határozata alapján 2024. április 1-től az alábbi menetjegy és bérlet díj, egyéb díj és pótdíj összegek kerülnek alkalmazásra a helyi autóbuszközlekedési hálózaton.

Bérlet típusú díjtermékeink érvényesek a MÁV-START Zrt-vel kötött együttműködési megállapodásban meghatározott menetrendszerinti személyszállítási szolgáltatást biztosító vonalszakaszokon közlekedő menetrendszerinti személyszállító vonatokon is.
Az 1. pontban a Menetjegy és bérlet díjak, illetve a 2. pontban az Egyéb díjak az ÁFA-t is tartalmazzák!

1. Menetjegy és bérlet díjak

Elővételi menetjegy 300,- Ft
Kedvezményes menetjegy 250,- Ft
Kedvezményes gyűjtőjegy (10 db) 2.500,- Ft
Fedélzeti menetjegy 500,- Ft
Csoportos gyermek menetjegy (10 gyermek/jegy) 2.000,- Ft
Gyűjtőjegy (10 db) 3.000,- Ft
Napijegy 1.000,- Ft
Hetijegy 2.800,- Ft
Havi bérlet 5.000,- Ft
Kecskemét Kártya havi bérlet 3.500,- Ft
30 napos bérlet 5.000,- Ft
Kecskemét Kártya 30 napos bérlet 3.500,- Ft
Tanuló havi bérlet 100,- Ft
Tanuló 30 napos bérlet 100,- Ft
Tanuló 90 napos bérlet 300,- Ft
Nyugdíjas havi bérlet 100,- Ft
Nyugdíjas 30 napos bérlet 100,- Ft
Nyugdíjas 90 napos bérlet 300,- Ft


2. Egyéb díjak

Csomagfuvarozás 300,- Ft/500,- Ft
Kutyaszállítás 300,- Ft/500,- Ft
Igazolvány kiállításának díja 200,- Ft

3. Pótdíjak

Alap pótdíj  20.000,- Ft
30 napon túl fizetve 30.000,- Ft
Bemutatási díj 3.000,- Ft
Bemutatási díj 65. életév felett 500,- Ft

4. Egyéb

4.1. Az Országos Mentőszolgálat munkatársa, érvényes hologramos érvényesítő bélyegzővel ellátott, sorszámozott arcképes szolgálati igazolványának és érvényes személyi igazolványának együttes felmutatásával díjmentes utazásra jogosult.

4.2. A Kecskemét Kadafalvi útnál kialakított P+R parkoló automatájából dátummal és forgalmi rendszámmal kiadott, „P+R parkolójegy" felmutatásával a rajta feltüntetett napon 24.00 óráig 1 fő díjmentes utazásra jogosult.

5. Jegyek érvényessége

 • Elővételi menetjegy érvényes az autóbuszvonal teljes hosszán két megállóhely között egyszeri, átszállás nélküli utazásra.
 • Kedvezményes menetjegy érvényes a fedélzeti jegyérvényesítő készülék által nyomtatott időpont alapján
  • munkanapokon 8:00-12:59 és 19:00-23:59 óra között, valamint
  • szabad- és munkaszüneti napokon meghirdetett helyi menetrendszerinti közlekedés esetén 4:00-23:59 óra között, egy adott vonalon közlekedő autóbuszjárat teljes hosszán két tetszőleges megállóhely közötti, egyszeri, átszállás nélküli utazásra.

Amennyiben az autóbuszon található jegyérvényesítő készülék által a menetjegyre érvényesítési időpont nem kerül nyomtatásra, úgy a kedvezményes menetjeggyel az utazás akkor kezdhető meg, ha a megállóhelyen történő felszállás időpontja a jelen pontban meghatározott időszakokra esik.

 • Kedvezményes gyűjtőjegy felhasználási feltételei azonosak a Kedvezményes menetjeggyel. A Kedvezményes gyűjtőjegy tömb 10 db kedvezményes menetjegyet tartalmaz. A Kedvezményes gyűjtőjegy csak tömbben árusítható. Több felhasználó esetén az utazás megkezdésekor utasonként 1-1 menetjegyet kell érvényesíteni az autóbuszban elhelyezett érvényesítő készülékkel.
 • Fedélzeti menetjegy az előre váltott menetjegy áránál magasabb összegért megvásárolható jegytípus, amely az utazás helyszínén (járművön) történő megváltás lehetőségével kínál többet az előre váltott jegyeknél.
 • Csoportos gyermek menetjegy érvényes maximum 10 fő gyermek együtt történő utazása esetén, egy adott vonalon közlekedő autóbuszjárat teljes hosszán két tetszőleges megállóhely közötti egyszeri, átszállás nélküli utazásra. Használatára 6-15 év közötti gyermekek jogosultak. 15. életév betöltése után már nem használható utazásra. Ellenőrzés során a gyermek életkorát igazoló fényképes okmányt (pl.: diákigazolvány) szükséges felmutatni.
 • Gyűjtőjegy felhasználási feltételei azonosak az Elővételi menetjeggyel. A Gyűjtőjegy tömb 10 db menetjegyet tartalmaz. A Gyűjtőjegy csak tömbben árusítható. Több felhasználó esetén az utazás megkezdésekor utasonként 1-1 menetjegyet kell érvényesíteni az autóbuszban elhelyezett érvényesítő készülékkel.
 • Napijegy érvényes a rajta megjelölt napon 0:00 órától 24:00 óráig. A Napijegy névre szól, amelyre az utazás megkezdése előtt a tulajdonosnak a nevét és bármilyen fényképpel ellátott személyazonosításra alkalmas igazolvány számát fel kell írnia. A Napijegy csak a rajta feltüntetett számú személyazonosításra alkalmas okmánnyal együtt érvényes. Az érvényesség kezdete után nem váltható vissza.
 • Hetijegy érvényes a rajta megjelölt nap 0:00 órájától az azt követő hatodik nap 24:00 órájáig (7 nap). A Hetijegy névre szól, amelyre az utazás megkezdése előtt a tulajdonosnak a nevét és bármilyen fényképpel ellátott személyazonosításra alkalmas igazolvány számát fel kell írnia. A Hetijegy csak a rajta feltüntetett számú személyazonosításra alkalmas okmánnyal együtt érvényes. Az érvényesség kezdete után nem váltható vissza.

6. Bérletek érvényessége

 • Havi bérlet érvényessége a naptári hónap első napjától az adott időszakot követő hónap 5-én 24:00 óráig tart.
 • A 30 napos bérlet tetszőleges kezdőnappal váltható, a kezdőnap 0:00 órájától a következő hónap azonos napját megelőző napján 24:00 óráig jogosít utazásra.
 • 90 napos bérlet tetszőleges kezdőnappal váltható, a kezdőnap 0:00 órájától az azt követő 3. hónap azonos napját megelőző napján 24:00 óráig jogosít utazásra.
 • Kecskemét Kártya havi és 30 napos bérlet: Az érvényes Kecskemét Kártyával rendelkező utasok kedvezményt tartalmazó, havi és 30 napos bérletet válthatnak, azzal a feltétellel, hogy a saját névre szóló Kecskemét Kártyájuknak a vásárlás időpontjában érvényesnek kell lennie. Egy érvényes Kecskemét Kártyával egy adott időszakra csak egy bérlet váltható. Az érvényes Kecskemét Kártyával vásárolt bérlet az utas saját nevére szóló Kecskemét Kártyán felül a bérleten feltüntetett számú személyazonosításra alkalmas igazolvánnyal együtt jogosít utazásra.
 • Szeptember hónapra érvényes kedvezményes tanuló bérletek a tanévkezdés előtt 5 nappal használhatók.

 

Kecskemét, 2024. március 13.

                                                                                                          Kecskeméti Közlekedési Központ Kft.