Fejléc

Kecskeméti Közlekedési Mobiljegy

A Kecskeméti Közlekedési Mobiljegy a közösségi közlekedésben használható egyes díjtermékek mobilapplikáción keresztül megvásárolható és felhasználható digitalizált formája. Használatához okostelefonra letöltött applikáció és aktív mobil-adatkapcsolat szükséges.
A megfelelő jegy vagy bérlet kiválasztása után akár az előzetesen feltöltött egyenlegből, akár bankkártyával közvetlenül ki lehet egyenlíteni a jegy vagy bérlet árát. Lehetőség van a bankkártya elmentésére, ez tovább rövidíti a vásárlási időt. A díjtermék megvásárlását követően az utasnak nincs érvényesítési kötelezettsége, mert a vásárláskor megadott időpontban a díjtermék automatikusan megkezdi érvényességét.

A vásárlás menete:

  1. Első alkalommal a Közlekedési Mobiljegy applikáció letöltése és regisztráció az applikáció segítségével.
  2. Egyenlegfeltöltés, amennyiben egyenleg igénybevételével kíván fizetni.
  3. Vásárolni kívánt díjtermék kiválasztása.
  4. Fizetés Közlekedési Mobiljegy applikáción belül, bankkártyával vagy egyenleggel.

Utazás:

Minden esetben győződjön meg arról, hogy érvényes mobiljegy birtokában kezdje meg utazását. 

Menetjeggyel történő utazás:

1. Érvényesítés:
A járműre való felszállás előtt válassza ki a már megvásárolt menetjegyét, nyomja meg az „Érvényesítés járművön" feliratú gombot, majd a telefon kamerája segítségével olvassa be az autóbusz első ajtajánál, kívülről, a bal oldalon elhelyezett érvényesítő matricát. Amennyiben kívül nem sikerült beolvasni a kódot; a jármű belső terében, az első jegyérvényesítő közelében elhelyezett matrica beolvasásával is érvényesítheti mobiljegyét.

2. Felmutatás az autóbuszvezetőnek:
Sikeres beolvasást követően a mobiljegy azonnal érvényesítésre kerül, és képernyőjén megjelenő animált grafikát fel kell mutatni az autóbuszvezetőnek.
A teljes áru menetjegy egy útra érvényes.

Bérlettel történő utazás autóbuszon:

1. Kódbeolvasás:
Az autóbuszra történő felszállás előtt válassza ki a már megvásárolt bérletét, nyomja meg az „Érvényesítés járművön" feliratú gombot, majd a telefon kamerája segítségével olvassa be az autóbusz első ajtajánál, kívülről, a bal oldalon elhelyezett érvényesítő matricát. Amennyiben kívül nem sikerült beolvasni a kódot; a jármű belső terében, az első jegyérvényesítő közelében elhelyezett matrica beolvasásával is érvényesítheti mobiljegyét.

2. Felmutatás az autóbuszvezetőnek:
Érvényes bérlet esetén sikeres beolvasást követően a képernyőn megjelenő animált grafikát fel kell mutatni az autóbuszvezetőnek. Érvényességi időtartamon belül korlátlan számban használható utazásra.

Bérlettel történő utazás vonaton:

Vonattal történő közlekedés esetén a jegyvizsgálónál szíveskedjen bemutatni a mobiljegy kódját.

Ellenőrzés:

Járművön történő ellenőrzéskor a „Jegykód ellenőri bemutatáshoz" képernyőn megjelenő kódot fel kell mutatni az ellenőrnek. A kódra kattintva az teljes képernyőn jelenik meg és ellenőr az ellenőri készülékkel beolvassa a díjterméket.

Felhasznált jegyek - bérletek:

A már felhasznált jegyek, bérletek visszakereshetőek az alkalmazásban.

Visszaváltás:

A tervezett indulási időpont előtt a bérlet típusú díjtermékek visszaválthatóak. A visszaváltott díjtermék árát a rendszer az egyenlegen írja jóvá.

Gyakran ismételt kérdések elérhetők az alábbi linken:

További információk, észrevételek:

A mobiljegy applikáció és/vagy honlap működésével, a vásárlás folyamatával/problémáival kapcsolatban kérdéseikkel forduljanak közvetlenül az általuk használt alkalmazásban megjelölt ügyfélszolgálatához.
A Kecskeméti Közlekedési Központ Kft. szolgáltatásaival kapcsolatban észrevételeiket itt tehetik meg.

Kecskemét, 2020. március 31.


Kecskeméti Közlekedési Központ Kft.