Fejléc

Kötelező maszkhasználat

Tájékoztató

A Kecskeméti Közlekedési Központ Kft. a helyi autóbuszközlekedés igénybevételi feltételeivel és a hatályban lévő jogszabályi előírásokkal összhangban 2020. szeptember 15-én a járványhelyzettel kapcsolatos védekezéssel összefüggésben bevezetett intézkedéseket 2020. szeptember 21-én üzemkezdettől az alábbiak szerint módosítja:

Társaságunk Üzletszabályzatának III.3. fejezet, 8. c) pontja, valamint a járványügyi készültségi időszak védelmi intézkedéseiről szóló 431/2020. (IX.18.) Kormány rendelet 2. § -ban meghirdetettek figyelembevételével az autóbuszvezető és a közúti ellenőr az utazásból kizárhatja azt az utast, aki nem, vagy nem megfelelően használja a szájat és orrot eltakaró maszkot.   Azok az utasok, akik az utazás közben nem tartják be a jogszabályban előírtakat, azokkal szemben a Kecskeméti Közlekedési Központ Kft. szabálysértési eljárást kezdeményezhet az illetékes hatóságnál.  

Továbbra is kérjük, hogy utasaink a veszélyhelyzetből adódó megelőzési kötelezettségeiknek is jogszabálykövető módon tegyenek eleget!


Kecskemét, 2020. szeptember 21.

Kecskeméti Közlekedési Központ Kft.