Fejléc

Tájékoztató - Változás a Mobiljegy használatában 2020. október 17-től

A Kecskeméti Közlekedési Központ Kft. tájékoztatja a Tisztelt Utazóközönséget, a Kecskeméti Közlekedési Mobiljegy felhasználása 2020. október 17-től az alábbiak szerint változik:

Vásárlás:
Vonaljegy vásárlása esetén nem szükséges megadni az érvényesség kezdetét. A vonaljegy a megvásárlást követően azonnal felhasználható utazásra. A hetijegy és a bérletek továbbra is legkorábban a vásárlást követő 2 perc után válnak érvényessé.

Utazás:
1. Érvényesítés:
A járműre való felszállás előtt válassza ki a már megvásárolt menetjegyét vagy bérletét, nyomja meg az „Érvényesítés járművön" feliratú gombot, majd a telefon kamerája segítségével olvassa be az autóbusz első ajtajánál, kívülről, a bal oldalon elhelyezett érvényesítő matricát. Amennyiben kívül nem sikerült beolvasni a kódot; a jármű belső terében, az első jegyérvényesítő közelében elhelyezett matrica beolvasásával is érvényesítheti mobiljegyét.

2. Felmutatás az autóbuszvezetőnek
Sikeres beolvasást követően a mobiljegy azonnal érvényesítésre kerül, és képernyőjén megjelenő animált grafikát fel kell mutatni az autóbuszvezetőnek.

3. Ellenőrzés
Járművön történő ellenőrzéskor a „Jegykód ellenőri bemutatáshoz" képernyőn megjelenő kódot fel kell mutatni az ellenőrnek. A kódra kattintva az teljes képernyőn jelenik meg és ellenőr az ellenőri készülékkel beolvassa a díjterméket.

Jegy érvényesítése a kód beolvasásával:

A Kecskeméti Közlekedési Mobiljegy használatával kapcsolatos részletes tudnivalókat itt tekinthetik meg.

Kecskemét, 2020. október 14.


Kecskeméti Közlekedési Központ Kft.    Nemzeti Mobilfizetési Zrt.