Fejléc

Figyelemfelhívás - maszk használat

Tájékoztató

A Kecskeméti Közlekedési Központ Kft. a helyi autóbuszközlekedés igénybevételi feltételeivel és a hatályban lévő jogszabályi előírásokkal összhangban 2020. szeptember 15-én üzemkezdettől a járványhelyzettel összefüggésben szükséges megelőzés hatékony végrehajtása érdekében a következő intézkedéseket vezeti be:
Társaságunk Üzletszabályzatának III.3. fejezet, 8. c) pontja, valamint a járványügyi készültségi időszak védelmi intézkedéseiről szóló 285/2020. (VI.17.) Kormány rendelet 1. § (1) bekezdésben meghirdetettek figyelembevételével az autóbuszvezető és a közúti ellenőr az utazásból kizárhatja azt az utast, aki nem, vagy nem megfelelően használja a szájat és orrot eltakaró eszközt.   Azok az utasok, akik az utazás közben nem tartják be a jogszabályban előírtakat, azokkal szemben a Kecskeméti Közlekedési Központ Kft. szabálysértési eljárást kezdeményezhet az illetékes hatóságnál.  

Továbbra is kérjük, hogy utasaink a veszélyhelyzetből adódó megelőzési kötelezettségeiknek is jogszabálykövető módon tegyenek eleget!


Kecskemét, 2020. szeptember 14.

Kecskeméti Közlekedési Központ Kft.

Jelen tájékoztatónk a hivatkozott jogszabály változás miatt 2020. szeptember 20-ig volt érvényben. A 2020. szeptember 21-től érvényes tájékoztatónkat ITT találja.